torsdag 19 december 2013

Familjen Avnor - kapitel 6

 Det fanns en positiv sak med en varm och fuktig höst. Terrys tomater växte så det knakade och snart hade fru Timmerback så mycket tomater att det nästan blev för mycket för den lilla staden. 
"Ketchup eller någon form av tomatsås?" Det var svaret på överflödet av tomater och det blev Terry som fick leta upp ett bra recept som hon kunde använda sig av.  Snart fanns det Terrys hemmagjorda tomatketchup i Timmerbacks mataffär, vilket ledde till att hon fick lite extra fickpengar.

 Ketchupen sålde som smör och de extra pengarna som egentligen skulle gå till en bil eller en tv gick till en liten blå fågel. Jobs döptes han till och äntligen var inte huset så ensamt och tyst längre.

Bara en vecka efter den pinsamma hemmakvällen med Conrad rullade Halloween och höstfestivalen in till Strangetown. Conrad jobbade över mycket för att spara pengar till en större lägenhet vilket gjorde att Terry själv fick gå till festivalen på Halloween dagen. 

 Det gjorde inte så mycket för Terry att Conrad jobbade över på Halloween. Hon hade mycket att göra ändå. Förutom att göra sina egna pumpor behövde hon hjälpa fru Timmerback med affärens dekorationer. I timmar satt hon i solskenet och gröpte ut pumpor. Hon var duktig på det. Det hade nämligen varit hennes favorit sysselsättning på hösten. 

När barnen och ungdomarna började på kvällen med bus eller godis var huset dekorerat med pumpor som både var skrämmande och roliga. Mycket godis hade hon fått av fru timmerback som tack för hjälpen med pumporna så förhoppningsvis skulle hon slippa säga bus under kvällen. Hon var orolig för sina tomater. Tänk om någon busig ungdom förstörde dem om hon sa bus. Nej det var bättre att ha godis. 

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar