söndag 10 november 2013

Familje Avnor - legacy

Innan resan mot 10 generationer börjar ska det gås igenom lite information, Jag började med att spela familjen Avnor precis som jag brukar gör med mina sim familjer. Fånar mig en aning och låter simen leva ganska hårt. Efter ett antal bilder upptäckte jag att det passade bäst som en historia så det är vad denna legacy kommer att bli, en historia. Detta kommer med största sannolikhet bli den ända utmaningen jag kör som blir i historieformat så gillar ni inte det så kommer det komma andra utmaningar att följa.

Let's go!

Terry Avnor lämnade det dystra samhället Strangetown innan hon hann slutföra gymnasiet. Så fort hon hade fyllt 18 hade hon hoppat på första bästa buss och åkt till storstaden flera mil bort. 
"Lämnat sin gamla mormor Vera helt själv! Det är vad hon gjort." 
"Helt oanständigt. Hade min dotter gjort så hade jag släpat tillbaka henne helt själv utan Burts hjälp!" Ja, det var så skvallret hade gått i flera veckor efter Terrys flykt. Ingen kunde förstå hur en så väluppfostrad ung dam kunde göra så. Visst hade hon ett underligt namn efter att hennes rebelliska mamma hade velat ha en son och envetet hade valt ett pojknamn till flickebarnet men ÄNDÅ!  
"Precis som sin mor!" 
"Äpplet faller inte långt från trädet." Vad var de sa i byn.

Så det var väll kanske inte konstigt att byborna i den sömniga staden Strangetown blev ytters förargade när mormor Vera dog och lämnade sin lilla bostad till sin enda släkting dotterdottern Terry. Som om det inte var nog så sålde inte Terry bostad utan hade fräckheten att återvända till samhället och bo i sitt gamla barndomshem.    

Terry hoppade av bussen vid skumnedgång och kunde därför undvika de värsta fräsandet när hon gick från samhällets mittpunkt ut till där hennes mormors hus hade stått. Den ända grannen hon skulle få var familjen Specter. En familj med en gammal farmor och hennes barnbarn som var några år yngre än Terry själv. 
Huset som inte hade ändrat sig sedan Terry åkte för 7 år sedan hade redan haft besök av tvättbjörnarna som envist välte soptunnan varje dag i jakt på mat. Det lilla landet där mormor Veras berömda tomater brukade växa stod dock tomt. Vera hade väll inte orkat planera de goda grönsakerna under sina sista levnadsår.
Det fanns inte så mycket att göra i Strangetown och speciellt inte när man var ogillad av stadens äldre befolkning som ägde de två ända kvällsöppna uteställena. Den gamla dammiga puben ägdes av Burt och hans fru Simone. Ett par riktigt torra människor som ogillade Terry redan innan hon åkt så att besöka dem och dess pub kändes inte alls frestande och biografen i staden visade säker samma gamla film som de gjort när Terry varit 18. Nej, det var helt enkelt bäst att stanna inne i huset de två första dagarna Terry vistades i staden. 
Tur nog hade farmor Specter lämnat en matkorg åt henne och det var första när den tog slut och det inte längre gick att skrapa i hop några våfflor eller en torr sallad som Terry var tvungen att lämna tryggheten. 

Tur kunde man i alla fall ha ibland. Den där första dagen som Terry lämnade sin fristad regnade det. Inte många lämnade sina hem under regniga dagar. Invånarna var vana med varmt väder och regn var för... blött för den sömniga staden. 
Gaterna var tomma så när som på barnen som behövde springa till skolan men de flesta hade inte tid att stanna upp för att ge henne några glåpord eller en ond blick.

Den gamla mataffären Timmerbacks ägdes av herr och fru Timmerback och hade varit i familjens ägo i flera generationer. Utbudet var den samma som alltid. Två val av frukostjuice, när producerade ägg, frukt och grönsaker. Brödet som såldes var ganska torrt och kom från staden Terry lämnat. Enda anledningen till att affären gick runt var för att stadens 891 invånare vägrade att lämna sin lugna vrå av värden och därför aldrig besökte mataffären i staden 1 timma ifrån dem. 
Terry hade inte bara tur med vädret den där första dagen utanför huset utan fru Timmerback eller Josefin som alla kallade henne erbjöd Terry ett jobb i affären om hon lovade att försöka uppta mormor Veras tomatodling. Brist på tomat var något staden hade då de bara var två gamlingar som sysslade med jordbruk och eftersom Vera lämnat jorden för livet efter så var det bara gamla farmor Specter som odlade. 
"Vi har bara inte tillräckligt med frukt och grönsaker. Att ta emot storstadens dåliga produkter vill jag ej och fru Specters grödor räcker bara inte. Börja så grödor i din mormors land och jag ger dig ett jobb."
Den kvällen när regnet hade slutat planterade Terry sin första tomat. Hon hade hackat upp den hårda jord som hade blivit av misskötsel och sedan planerat. Det var ganska lugnande i det lilla landet med lera om händerna. Mycket lugnare än jobbet i staden som hon haft och det var definitivt mycket lugnare utan de stökiga rumskamraterna som stökade ner och tog pengar från ens flickor när man vände ryggen till. 
Terry var faktiskt ganska glad den där kvällen att vara tillbaka i den sömniga små staden Strangetown...
  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar