söndag 10 november 2013

Familjen Avnor - kapitel 2

De där eländiga tvättbjörnarna fortsatte att ställa till problem för Terry som varje dag fick börja dagen med att ta upp sopor som låg utspridda över hela marken och stank. Ibland var de till och med på tomat plantorna som hade börjat sticka upp ur jorden. Irriterad vaknade hon tidigt på morgonen och jagade bort dem när de välte soptunnan. 
Vädret var som alltid bra i Strangetown och tomatplantan som hon odlat storm trivdes och snart satte Terry ner sin andra. Fru Timmerback eller Josefin som Terry hade börjat kalla henne hade varit förbi en dag och tittat på den växande plantan. Mycket nöjd hade hon lämnat Terry med jobbarkläder och sagt åt henne att infinna sig i affären klockan åtta nästa morgon. Äntligen skulle den tomma kassan snart få lite pengar. Räkningarna var täckta för ett par månader men mat, kläder och andra förnödenheter var svårt att klämma in i budgeten som just nu låg på bara 120§ i månaden. Räkningen tåt upp hälften av pengarna. 

Så kom den där första dagen på jobbet och Josefin mötte henne på väg mot affären tidigt på morgonen. Lite förbryllat tittade hon på Terry. 
"Går du?"  
Ja, självklart gick Terry att ta med sig cykeln hon ägt i stan var ju inte möjligt på bussen. Hon hade bara stoppat ner sina sparpengar, kläder och några böcker. 
"Måste ta dig minst 40 minuter." Det tog faktiskt Terry 1 timma i det varma vädret men varför klaga när fru Timmerback hade givit henne ett jobb. Hon var fortfarande inte speciellt populär bland invånarna. 
Vad man bör veta om Josefin Timmerback var att hon var en kvinna för affärer. Hon gjorde aldrig något om hon inte kunde tjäna på det. I utbyte om gamla mormor Veras recept på tomat soppa lovade hon Terry en duglig cykel mot halva priset. Varför fru Timmerback var så besatt av tomater och gamla tomatrecept brydde sig inte Terry om och lämnade redan nästa dag receptet på soppan åt Josefin. 
Å gud vilken känsla! Första dagen hon cyklade till jobbet var en riktigt bra dag för Terry. Tomaterna var snart mogna och nu skulle det inte ens ta hälften så lång tid att ta sig till jobbet. Första lönen hade hon också fått. Hela 300§ hade hon tjänat ihop den första månaden hos Timmerback mataffär. Räkningarna var betalade och om hon hade tur så kunde hon lägga undan några tior i en sparkassa. Kanske kunde hon köpa en bil till årsskiftet eller kanske en tv. Varför inte båda? Levet lekte och speciellt som de gamla damerna i mataffären inte längre gav henne onda ögat. 
TJOHO! Allt var bra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar