måndag 11 november 2013

Familjen Avnor - kapitel 3

Det var slutet på augusti när sommarfestivalen hade sin höjdpunkt. Mer spel och roliga tävlingar. Terry hade inte varit där sedan hon lämnat staden men nu så kunde hon lika gärna passa på att titta in den. David Rake jobbade fortfarande bakom matståndet på sommaren precis som han hade gjort när de båda började gymnasiet ihop för så många år sedan. Han hejade lite snabbt innan Terry hann gå vidare.

Den årliga korväta-tävlingen var en höjdpunkt att delta i. Terry tryckte i sig korvar i hopp om att vinna mot Conrad och Circe. Riktigt jobbigt var det men ibland har man tur!

 Kampen tog hon hem och en stor servering med korvar fick hon. Festivallotter fick hon också. Efter dagen kanske hon skulle kunna ha råd med något i prisståndet. Förhoppningsvis ett spel eller en madrass till den kommunala polen. 


"Grattis." 
"Tack." 
Conrad hade fått på sig sin mössa och torkat av korvrester i ansiktet innan han gick upp för att möta Terry. De båda hade gått i samma skola fast han hade varit i året under henne. Liten och tanig hade han varit. Avundat henne hade han också gjort. Tjejen i skolan som vågade säga vad hon tyckte och tänkte. I slutet hade hon blivit sägen som skulle bli något och efter att hon hade flytt Strangtown hade hon blivit "Tjejen som vågat". 
"Tänkte om du kanske ville träffas... ja du vet någon gång." Han räckte över ett papper med sitt nummer på innan han lämnade Terry. Hade hon varit så nervös i stan hade Terry slängt numret i papperskorgen men nu hade hon inte så mycket vänner och en person i sin egna ålder kunde vara roligt. Hon stoppade numret i fickan innan hon gick iväg för att prova på något annat spel. 
 
 Terry var verkligen ingen mästare på spel men efter en hel dag bakom "Slå tomten" hade hon samlat ihop tillräckligt mycket poäng för att kunna lösa ut ett pris. Ganska nöjd med sig själv var hon. På väg hem hade hon ett nummer till en kille som var faktiskt ganska söt om hon tänkte efter och en badmadrass. Dagen hade faktiskt blivit riktigt bra. Hon planerade att mumsa på ett par korvar när hon kom hem. 
Kom på att jag inte berättat för er att jag ändrat livslängden på simarna. Satt ett tag hemma och funderade på hur länge man levde och hur många procent man var barn och vuxen av sitt liv och så vidare. Efter lite eftertanke bestämde jag mig för:
Bebis - 2 dagar
Småbarn - 5 dagar
Barn - 14 dagar
Tonåring - 18 dagar
Ung vuxen & vuxen - 40 dagar var
Åldring - 30 dagar
Vilket borde ge simarna ett liv på 149 dagar om jag räknar rätt... istället för 90 dagar. 


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar