lördag 16 november 2013

Familjen Avnor - kapitel 4

Tiden flög förbi och Terry kunde äntligen skörda sin första tomat. Stora fina röda tomater som fick fru Timmerback att bli alldeles galen av lycka. Hon var så glad att hon till och med lovade Terry en löneförhöjning om hon kunde fortsätta att leverera så fina grönsaker. Om hon till och med kunde odla andra grönsaker kanske löneförhöjningen kunde bli större menade fru Timmerback.

Den där löneförhöjningen fick dock dröja när en vildhäst bestämde sig för att äta upp alla tomater som Terry odlade. De stora fina plantorna var förstörda och Terry såg sina förhoppningar om en bil innan årsslutet försvinna.

Men skam den som ger sig! Terry skulle ha den där bilen eller åtminstone en tv innan året var slut. Så på kvällen efter jobbet när hon vanligtvis brukar äta och läsa en bok innan sängen ställde hon sig med hammare och trä. Ett staket skulle byggas och det var fort. Hela natten slet hon och det var först när solen var på väg upp som hon var färdig och kunde slänga av sig sina svettiga kläder för att kliva till sängs. 
Morgonen efter fortfarande svettig och oduschad slängde Terry på sig kläderna igen för att börja odla igen. Hon var precis färdiga med frukost när hennes telefon ringde. 
"Hmm hallå?"
"Hallå! Det är är Conrad. Du ringde aldrig så jag kollade upp ditt nummer. Hoppas det var okej." Chockad svarar Terry att hon är ledsen men har haft så mycket att göra att det bara inte blivit av och det är sant. Hon har haft mycket att göra. Conrad säger dock att det är dags att ta en paus och möta honom vid poolen. Så utan att så det där tomaterna så byter Terry snabbt om innan hon cyklar ner för att möta Conrad. 

Trevligt hade de. Faktiskt riktigt trevligt! Stänkte på varandra och hålla andan tävlingar gjorde de hela förmiddagen och eftermiddagen. Ganska barnsliga var de ändå men de hade så roligt att de inte brydde sig om de konstiga blickarna ett gäng tonåringar gav dem. 
 På kvällen sen bjöd han med Terry till den lokala puben. Hon hade fortfarande inte varit där sedan hon kommit hem och det var ganska obekvämt i början. Det hjälpte inte att de spelade biljard, Terry var urusel på biljard. Conrad verkade dock inte bry sig om det och skrattade mest när Terry fick bollarna att flyga all världens väg.

Hon var faktiskt riktigt nöjd och glad med dagen när hon kröp till sängs mycket senare än vad hon hade tänkt sig. Conrad var en trevlig kille och hon kunde mycket väl se sig själv umgås med honom igen.

Fortsättning följer...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar